Killester College

Originally designed for a more cellular style of teaching, Killester College recognised the need to update and upgrade their facilities in-line with contemporary learning and teaching models. This provided the impetus for the emerging design, creating a new, dynamic and flexible learning facility for years 9 and 10 at the school.

Innovative group working zones were developed through collaborative engagement with the college to be highly flexible and inventive, with bespoke elements including curtains, sliding screens and hinged pin-board walls that allow rapid spatial manipulation for personalised learning. A tiered staged area, data projectors, interactive TV screens, soft couches, walls of coloured writing boards and a variety of flexible furniture complete this highly interactive space. The extensive use of glazed walls and large sliding doors between adjacent primary learning spaces allows visual transparency and inter-connectivity, encouraging an open dialogue that enhances the collaborative learning experience.

Share Project