Mayflower Macleod

The redevelopment of Mayflower’s Macleod site has been conceptualized as a contemporary integrated aged care village offering a range of assisted living accommodation, centered around a community plaza, all combining to create a cohesive new community.

The precinct takes cues from the surrounding open spaces and parkland and proposes an urban environment without barriers to building a community supported by social connectedness and linkages. The village promotes ease of movement with cross-links through the site connecting with established pedestrian links, providing opportunities for social interactions between residents and their surrounding neighbours.

The village consists of 47 houses, a 23 unit apartment building, a 72 bedroom aged care building and a community centre arrayed around a terraced community plaza, all sitting within a heavily treed landscape setting. Landscaping elements include seating, pergolas, & gazebo’s, designed to allow residents to stop and inhabit gardens creating opportunities for interaction and activation of communal spaces. The proposed village will shape a new ungated environment which offers comfort, privacy and safety, with a design that considers views, aspect and solar orientation to create enhanced environments which support resident’s health and well-being.

Share Project